fbpx

Blog

Laatste Blogs
Restaurants uit Zoetermeer in het Zonnetje – #1

Restaurants uit Zoetermeer in het Zonnetje – #1

Dat Zoetermeer een breed aanbod heeft aan restaurants weten we allemaal. Wij Zoetermeerders zijn gek op buiten de deur eten. Nu we door het coronavirus niet uiteten kunnen, willen wij van Zoetermeer in Kaart twee keer per maand drie restaurants in het zonnetje zetten. We kunnen er momenteel niet eten, maar als er geen zin is om te koken, kunnen we altijd ons favoriete maaltijd afhalen!

Vandaag zetten we de volgende restaurants graag in het zonnetje:
Bo&Ro
De Witte Raaf
The Old Pal

Bo&Ro

Ontstaan
Restaurant eigenaar Shahab Ajallouian is in 1995 naar Nederland gekomen met zijn familie. In de Vijverhoek in Zoetermeer is hij samen met zijn familie een restaurant begonnen genaamd Parande. Zijn zus begon het restaurant De Witte Raaf en na een aantal jaar wilde hij ook zijn vleugels uitslaan en voor zichzelf beginnen. Hier is Bo & Ro ontstaan.

De naam van het restaurant komt van de namen Boas & Romy, dit zijn de kinderen van Shahab. In 2012 kwam daar nog een naam bij: Ilay. De letter i heeft ook een plaats gekregen in het logo van het restaurant.

Bo&Ro wordt met veel passie gerund en dat is te merken. Op de Instagrampagina van het restaurant kun je de heerlijke gerechten bewonderen, maar ook kijkjes achter de schermen bekijken en updates volgen. Met 700+ volgers is het restaurant populair onder de Zoetermeerders.

Het menu
Bo&Ro is een veelzijdig restaurant en zweeft volgens Shahab tussen de Perzische, Franse en Hollandse keuken. Het restaurant heeft echt een eigen stijl en ieder gerecht wordt met veel liefde en passie verzorgd. Of je nu en visliefhebber bent, meer van vlees houdt of liever vegetarisch eet, er is genoeg keuze voor iedereen.

Naast dat je zelf je keuzes kunt maken kun je ook een rondreis door de menukaart maken. Dit wordt samengesteld door de chef. Ook kun je ervoor kiezen om een bijpassende glas wijn te krijgen bij iedere gang. Laat je eens verrassen, hoe leuk!

Bekijk de gehele menukaart van Bo&Ro hier.

Heb jij al eens bij Bo&Ro gegeten? Laat ons weten in de reacties welke gerechten jij het lekkerst vindt!

Reviews
Bo&Ro scoort een 4,5 van de 5 uit 380+ beoordelingen op TripAdvisor. Wat vooral naar voren komt is dat het eten heel gevarieerd en goed verzorgd is. Ondanks dat het echt een beleving is om op locatie te eten is het afhalen bij Bo&Ro ook goed verzorgd.

De Witte Raaf

Ontstaan
Eigenaresse Shadi Ajallouian is de zus van Shahab Ajallouian. Ze is samen met haar moeder op haar achttiende vanuit Iran naar Nederland gekomen. Later volgde haar broer en vader. Hier ging ze in de horeca werken. In 2000 wilde ze voor zichzelf beginnen en richtte ze restaurant Parande op. Twee jaar later heeft ze besloten om een restaurant op te richten bij haar woonboerderij. Na twee jaar verbouwen opende restaurant de Witte Raaf in 2004 haar deuren. 

Met 531 volgers op Instagram en meer dan 1680 volgers op Facebook kunnen we ook wel stellen dat het restaurant het niet alleen goed doet met de gerechten, maar ook wordt bewonderd door haar gasten!

Het menu
De Witte Raaf heeft een menu voor lunch en diner. Het is een Perzisch restaurant waar aan elk gerecht veel liefde wordt geschonken. Er is keuze tussen vlees, vis en vegetarische gerechten. Naast dat je voor losse gerechten kunt kiezen, zijn er ook menu’s en mixschotels. En wat een opvalt is dat één van die schotels de ‘Parande Mix’ heet. Leuk dat de naam van het eerste restaurant terugkomt!

Naast het heerlijke eten heeft de Witte Raaf ook een uitgebreide wijnkaart. Neem eens een kijkje op de wijnkaart en geniet!

Reviews
De Witte Raaf scoort een goede 4,5 van de 5 op basis van 160+ beoordelingen op TripAdvisor. In de beoordelingen komt naar voren dat het een zeer gastvrij restaurant is, met goed eten en goede wijn. Ook al is het coronatijd en kan niet genoten worden van het eten in het restaurant, een beoordelaar laat weten dat ook de afhaalmaaltijden uitstekend zijn!

The Old Pal

Ontstaan
Begin jaren ’80 openden in Zoetermeer centrum winkeldeuren. Er was dus een splinternieuw winkelcentrum. En waar alles helemaal nieuw is, mist nostalgie. Daar hebben de oprichters van The Old Pal goed over nagedacht. En dat is zeker gelukt. The Old Pal heeft een huiselijke sfeer en voelt helemaal als vroeger.

Het restaurant bestaat voor het grootste gedeelte uit gerecycled materiaal en over elk plekje is nagedacht. Wil je hier meer over weten? Kijk dan even op ‘over ons’ pagina op de website. Hier staat namelijk plek voor plek beschreven waarom dat deel van het restaurant is zoals het is. Heel leuk om te lezen! Op Facebook heeft The OId Pal meer dan 3500 volgers en op Instagram bijna 1000. Het restaurant is geliefd door vele. Oh en, in 2020 hebben ze gewonnen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2020, hoe tof is dat?!

Restaurant Old Pal Zoetermeer

Het menu
The Old Pal heeft een zeer uitgebreide kaart. Er wordt rekening gehouden met voorkeuren als vegetarische of glutenvrije gerechten. Er is een lunch-, diner-, dessert- en borrelkaart. Dus naast dat je hier heerlijk kunt lunchen of dineren, kun je ook je weekend goed inluiden door daar lekker te borrelen! En nog een voordeel, The Old Pal heeft een verwarmd terras, die het hele jaar door open is. Nu in de coronatijd helaas niet natuurlijk, maar gelukkig kunnen we altijd eten afhalen en thuis doen alsof we op het terras zitten 😉

Daarnaast wordt er nagedacht over de kinderen en worden er ook actiemenu’s samengesteld. Het is dus altijd op en top genieten hier.  

Reviews
The Old Pal scoort een goede 4 van de 5 uit 300+ beoordelingen op TripAdvisor. De sfeer is volgens de beoordelaars top, goede bediening en natuurlijk: lekker eten. Klinkt goed, toch?

Dat was hem voor deze keer! Kende jij deze restaurants al of heb je er zelfs al een keer gegeten of eten afgehaald? Laat ons weten wat je ervan vond!

Mocht jij nu denken ‘Hé! Ik heb een restaurant waar ik heel blij van wordt!’ Laat het ons weten via de reacties of via onze mail. Dan nemen we wellicht dit restaurant mee in de volgende blog van Restaurants in het Zonnetje!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Oh hallo daar 👋
Het is leuk je te ontmoeten.

Meld je aan om elke maand geweldige inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *