fbpx

Blog

Laatste Blogs
Hoe kies je een goede makelaar voor het verkopen van jouw huis?

Hoe kies je een goede makelaar voor het verkopen van jouw huis?

Overweeg jij je woning te gaan verkopen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan kan een verkoopmakelaar uitkomst bieden. Een verkoopmakelaar bemiddelt bij de verkoop van een woning en adviseert bij het maken van belangrijke beslissingen. Bovendien kan hij of zij stevig onderhandelen over de prijs voor de woning. Maar hoe kies je nu een goede makelaar uit die voor jouw belangen opkomt en de best mogelijke prijs kan realiseren voor jouw woning?

Definieer je wensen en verwachtingen

Voor je actief aan de slag gaat met het zoeken naar een makelaar is het belangrijk om eerst helder te krijgen wat je verwachtingen precies zijn van een verkoopmakelaar. Hoe betrokken wil je dat de makelaar is bij de verkoop van jouw woning? Wat is de prijscategorie van jouw woning? En hoeveel kosten wil je maken voor de bemiddeling bij de verkoop? Met deze verwachtingen op papier kun je veel gerichter op zoek gaan naar een goede makelaar die aansluit bij jouw wensen en waar jouw woning bij past.

Doe onderzoek naar makelaars bij het verkopen van jouw huis

Er zijn doorgaans veel makelaarskantoren om uit te kiezen als je jouw woning wilt verkopen. Daarom is het goed om je te verdiepen in het aanbod en gericht onderzoek te doen naar wat deze makelaars aanbieden. Wat zeggen klanten over ze? Wat is de snelheid waarmee ze doorgaans een woning verkopen? Hoe adverteren ze hun woningen? En wat zijn de tarieven die ze hanteren? Zo kun je alle makelaars met elkaar vergelijken en een goede makelaar vinden waar je vertrouwen in hebt.

Kies een makelaar uit de regio

Veel makelaars zijn landelijk actief. Dit is handig voor veel klanten, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Makelaars die een groot werkgebied hebben, zijn namelijk minder betrokken bij de lokale huizenmarkt. Daarom is het raadzaam om in zee te gaan met een makelaar die bekend is met de regio. Wil jij een woning in Zoetermeer verkopen? Dan ben je bij SMASH Makelaars, een ervaren makelaar in Zoetermeer, aan het juiste adres. Een makelaar die de lokale markt op zijn of haar duimpje kent, zal jouw woning beter in de markt kunnen plaatsen en sneller resultaat kunnen boeken.

Neem ervaring mee in de overweging

Als je op zoek bent naar een goede makelaar is het belangrijk om ervaring mee te nemen in jouw besluit. Een ervaren makelaar is namelijk bekend met de regio, maar ook met het reilen en zeilen binnen de vastgoedwereld. Hij of zij heeft daarmee de nodige inzichten vergaard om jou optimaal van dienst te kunnen zijn. Laat de ervaring van een makelaar dus zwaar meetellen bij het maken van een besluit.

Overleg de werkzaamheden van de makelaar

Als je een makelaar op het oog hebt, is het belangrijk om vooraf te bespreken wat jouw verwachtingen zijn. Wat is de courtage van de makelaar, oftewel het tarief? En welke diensten worden voor dit bedrag geleverd? Blijf in gesprek en spreek jouw wensen duidelijk uit. Zo weet je zeker dat alles neuzen dezelfde kant op staan.

Oh hallo daar 👋
Het is leuk je te ontmoeten.

Meld je aan om elke maand geweldige inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Gerelateerde berichten